top of page
bgImage

Träningar & Kurser​

När du tränar Uppbyggande träning för mig så lär jag ut pedagogiskt och metodiskt hur det Uppbyggande Systemet fungerar och detta är en hållbar tränings filosofi med vanlig grundträning som passar alla hästar. Du ska ha ett mål med din häst utifrån det målet jobbar vi med uppbyggande ridövningar som planeras in i ett träningsprogram, med lagom träning av styrka, koordination och kondition. Med ett intervall tänk där man jobbar mer med den svåra sidan.

Uppbyggande

Träningar & Kurser

Jag anordnar Träningar & Kurser i Uppbyggande Arbete.

Vi jobbar mot ryttarens personliga mål. Det är viktigt att hästen har rätt sorts styrka, en bra balans och en lagom kondition för att utvecklas rätt i det Uppbyggande Arbetet detta planeras in i en träningsplan som är i balans.

Mitt mål med träningarna är att nå fysisk & mental avspändhet hos både häst och ryttare.


Kurser går att boka hel eller halvdag, även flera dagar, kontakta mig  så gör vi tillsammans en kursplan som är skräddarsydd för er.

Uppbyggande 

Tömkörning

Tömkörning är ett bra komplement i det Uppbyggande Arbetet. Man kan börja i tidig ålder för att bygga hästen rätt för inridning och hållbarhet.

I tömkörning måste hästen hitta sin egna balans och du ser skillnaden på hästens lätta & svåra sidor och känner  egna svagheter i din kropp. Rätt kommandon och din position är viktig. I mitt system börjar man från grunden och vart efter du och din häst lär sig ökar man svårigheten. 

Kurser eller Tömkörs träning går bra att boka med mig.

Uppbyggande 

Unghästträning

Jag hjälper dig med en Utbildningsplan för den unga hästen. Här är det viktigt att jobba lugnt och metodiskt och göra en plan för varje år. Det är en stor fördel att börja med de uppbyggande arbetet med den unga hästen, då blir inridning enkel när rätt styrka och balans finns där.

Tömkörnining

Insittning

Inridning

Utbildning

Unghäst kurser

Vill du ordna Unghäst kurser så kontakta mig för frågor och bokning. 


"Ett mål blir bara en dröm om man inte har en träningsplan och ett dreamteam."

Susanne Widner - Uppbyggande Träning

Så här säger mina kunder

Susanne Widner är en tränare med hästens välmående i fokus. Hennes analys av varje enskilda ekipage, med mål om att göra hästen så liksidig som möjlig, gör henne ovärderlig i träningen av mina hästar. Genom uppbyggande övningar hjälper hon varje ryttare att själva analysera vad som krävs för att få hästen mer liksidig och hållbar, och ger verktyg för att nå de mål man har satt sig framåt. Med glädja, entusiasm och ett smittande engagemang guidar hon oss framåt genom övningar som är roliga och enkla att förstå.

Susanne anpassar övningarna efter varje ekipage och ser alltid till så att alla känner sig trygga med henne. En tränare man inte ger slipp på när man först har ridit för henne!

Aldrig känns mina hästar så lösgjorda och nöjda som efter en träning för Susanne!


Kristine Aa.Eriksen, Stall Fallet, Arvika

Under många år har  vi setts och i ur och skur har vi tittat på hästarna (ryttaren) diskuterat deras långa och korta sidor , löst problem ibland snabbt och ibland lite mer på lång sikt . Du ger alltid så mycket energi och inspiration under tiden vi bygger hästarna hållbara mot våra mål , ingenting är omöjligt blir känslan man får med dig som tränare

Victoria Grufman - Team Linnea Grufman


Det är en Aha upplevelse när man förstår och kan ta till sig tänket. Till vardags tänker jag uppbyggande vad jag en gör med min häst.

Helena Lennartsson - Hedemora SWUS elev i det Uppbyggande Träning

bottom of page